Ik ben de laatste tijd me aan het uitleven met kip. Zo besloot ik de kip te marineren in Teriyakisaus. Op Foodnetwork zag ik een lekker recept, maar ik had niet alles voorhanden. Ik besloot de Teriyakisaus aan te passen naar de ingrediënten die ik wel in huis had. Het resultaat was een geweldige lekkere malse kip met een heerlijke saus. En helemaal niet moeilijk om te maken.
Benodigdheden
Werkwijze
Roer de sojasaus, water, balsamico azijn, bruine suiker, sesamolie, gembersiroop en knoflook in steelpan door elkaar. Verwarm dit, totdat de suiker opgelost is. In een ander kommetje roer je de maïzena en water door elkaar. Voeg dit toe aan het sojamengsel. Laat het inkoken totdat het wat dikker is geworden. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden. Roer dan wat chilipoeder of vlokken en honing door de saus. Marineer de kip nu in het mengsel en leg het dan op een bakblik dat je waarop je een velletje bakpapier hebt gelegd. Bak de kip ongeveer een uur in de oven. Belangrijk is dat de kip door en door gaar is. Je kunt de kip nu als vleesgerecht eten, of je plukt al het vlees van de botten, snij het fijn en je gebruikt bijvoorbeeld het vlees om paprika’s mee te vullen. Zie hiervan een recept op mijn site: http://cupsandteaspoons.nl/gevulde-paprikas-met-kip-teriyaki-2/
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes