Ik heb eens een recept gemaakt van tomatenrijst. Toen ik laatst weer eens couscous wilde maken, dacht ik dat ik hetzelfde ook hiermee zou kunnen maken. Het maakt de couscous iets smeuïger wanneer je het als aardappelvervanger of rijstvervanger wilt gebruiken. Je kunt je in die kleine korreltjes makkelijk verslikken. Als je couscous in een salade verwerkt, maakt de dressing het geheel als smeuïger. Maar nu heb ik hetzelfde gedaan door er tomatenpuree aan toe te voegen.
Benodigdheden
Werkwijze
Couscous koken. Zie gebruiksaanwijzing. In een koekenpan, uitje fruiten en de knoflook erbij. Even kruiden met peper en zout naar smaak. Komijn toevoegen. Doe dit bij beetjes want het kan snel overheersen. Even proeven tussentijds. Voeg een half blikje tomatenpuree toe. Roer dit even goed door en voeg een scheutje water toe. Tomatenpuree kan een beetje zurig van smaak zijn, daarom voeg ik vaak een schepje suiker of andere zoetstof (maple syrup etc.) toe. Een beetje chilipoeder of pepertje voor extra pit. Wanneer de couscous klaar is, roer je het door het tomatenmengsel om het nog even mee te bakken. Resultaat, een heerlijk gekruide couscous en overal lekker bij.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes