Dit is een heerlijk gerecht dat erg snel te maken is. Het moet ongeveer 3 kwartier in de oven, maar in die tijd kun jij wat anders doen. Ideaal voor diegenen die van gebakken aardappels houden, maar het een hele klus vinden om deze klaar te maken. Gebruik gewoon de oven. Hoe simpel het is, wordt hieronder uitgelegd. Oh ja, aan hoeveelheden hoef je je niet te houden. Maak net zo veel of weinig als je zelf wilt. Alles is goed.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijdt de aardappelen aan blokjes. Schillen van de aardappelen hoeft niet. Ik zelf vind het lekker als de schil er gewoon omheen zit. Snijdt ook de paprika en ui aan blokjes of ringetjes. Als ze maar een beetje dezelfde afmetingen hebben. In een kom doe je een scheut olijfolie en alle kruiden die je lekker vindt. Klop dit even goed door elkaar en roer hier het aardappel/groentemengsel doorheen. Bekleed een bakblik met bakpapier en verspreid het aardappel/groentemengsel hierop. Doe het in de oven. Draai halverwege de baktijd het bakblik een keer om voor een gelijkmatige bruining. Wanneer de schotel lekker goudbruin is geworden, na ongeveer 3 kwartier (maar elke oven is anders, dus hou een oogje in het zeil) verdeel je het over de borden. Rasp er desgewenst nog wat geraspte kaas overheen. Verrukkelijk!!!!!!
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes