Voor het eerst heb ik meiknolletjes gezaaid en later opgekweekt in mijn kas. Eigenlijk had ik ook nog nooit meiknolletjes gehad. Ik heb eens gegoogled om te zien hoe je ze moet klaarmaken en je kunt er veel kanten mee uit. Ik besloot om er frietjes van te maken en ze zelf te kruiden. De smaak is zacht en licht zoetig. Heel neutraal eigenlijk. Je kunt zelf een mengsel van kruiden verzinnen om ze in te bakken. Ik heb de oven gebruikt omdat je er dan geen omkijken naar hebt, maar het kan net zo goed in de pan met boter. Je kunt ze ook combineren met meerdere geroosterde groenten zoals zoete aardappel, pastinaak en wortel. Je moet ze wel goed schillen, het schilletje is vrij taai, kwam ik achter. 😉 Je kunt deze frietjes als bijgerecht serveren, wat ik heb gedaan, maar je kunt ze ook gebruiken als aardappelvervanger.
Benodigdheden (afhankelijk van het aantal personen)
Werkwijze
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes