Een geweldige nieuwe ontdekking. Farro!! Ik had er wel eens van gehoord, maar wat kun je er nu mee? Op de verpakking stond dat je het als risotto kon gebruiken, maar ik had ook eens een recept gezien waar er een salade van was gemaakt. Mijn dochter (niet zo van de salades) zei: Mama, wel graag warm, geen lauwwarme of koude salade. Ik heb hiervoor geen recept gebruikt, maar gewoon ingrediënten toegevoegd die ik voorhanden had. Wauw, wat lekker was het. Alles is opgegaan.
Benodigdheden
Werkwijze
Kook de farro volgens de gebruiksaanwijzing. Bak de spekblokjes uit en bak in dit vet, de ui, paprika, knoflook, en eventuele chilipeper. Verkruimel een bouillonblokje en voeg een flinke scheut water toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. Let wel: spek en Parmezaanse kaas zijn van zichzelf al zout. Voeg een scheutje balsamico azijn toe. Strooi er wat oregano doorheen. Doe de spinazie erbij en laat wat slinken. Roer nu de ricotta erdoorheen en de geraspte Parmezaanse kaas. Proef of er nog iets peper bij moet. Ondertussen zal de farro wel klaar zijn, giet af en roer deze door de saus. Dien op met wat Parmezaanse kaas. Heerlijk en erg snel te maken.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes