Deze muffins met ei, heb ik voor het eerst gezien op Facebook. Het zag er zo lekker en simpel uit dat ik ze ook ben gaan maken. Het idee komt van David Chilcott , ook wel bekend als de One Pot Chef: https://www.youtube.com/user/OnePotChefShow, een hele leuke site met enorm lekkere dingen. Daar ga ik vaker iets van uitproberen. Dit is een superleuk recept voor Pasen. En zeker een keer iets anders dan de traditionele gekookte eieren. Ik weet zeker dat iedereen ze lekker vindt en je kunt ze maken met allerlei ingrediënten. Als je de hoeveelheden van melk, eieren en bakpoeder maar aanhoudt.
Benodigdheden (ongeveer 12 stuks)
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Verhit een beetje olie in een pan – wanneer je spek gebruikt hoeft dit niet – en fruit de ui en ham. Voeg zout en peper of kruiden naar smaak toe. In een kom breek je de eieren en je klopt ze goed los. Voeg de melk, olie, zout, peper en bakpoeder toe. Klop het nogmaals goed. Vet of spray de muffinvorm/vormpjes in met olie. Doe in elk vormpje een beetje van het ham/ui mengsel. Strooi er wat geraspte kaas overheen en giet in elk vormpje het eimengsel, tot ongeveer een halve centimeter onder de rand. Bak ze in ongeveer 20 tot 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Daarna ongeveer 5 minuten laten afkoelen. Ze komen dan iets los, zodat je ze gemakkelijk uit de vormpjes kunt halen. Ook kun je er een heleboel tegelijk maken en in de vriezer doen. Dan heb je er altijd wat achter de hand. Dat ga ik deze week doen omdat we met Pasen vrienden uit Amerika op bezoek krijgen.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes