In Denemarken hebben ze heerlijk gebak en koeken. Iets, wat we altijd daar kopen is Wienerbrød. Bladerdeeg gevuld met citroen en roomkaas. Ook wel Cheese Danish genoemd. Het is zo ontzettend lekker. Natuurlijk wel met mate eten, maar af en toe kan geen kwaad. En moeilijk is het niet. Alhoewel ik niet de vorm krijg zoals ik ze in Denemarken zie, is het resultaat toch wel heel aardig.
Benodigdheden (voor 8 stuks)
In een kom klop je de eerste 6 ingrediënten goed los totdat het romig is. Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een muffinvorm in met plantaardige olie. Laat het bladerdeeg een beetje ontdooien en snij de blaadjes een keer door totdat je 8 stukken krijgt. Doe een beetje bloem om het aanrecht en deegroller en rol de blaadjes bladerdeeg een beetje uit. Bekleed de muffinvormpjes met het bladerdeeg en maak er een soort bakje van. Schep het romige mengsel in de bladerdeegbakjes en vouw het overhangende deeg een beetje over de vulling. Hoeft niet netjes. En het is niet erg dat een er anders uitziet dan de andere. Dat is het mooie van homemade. Je mag best zien dat het zelfgemaakt is. Met een kwastje bestrijk je het bladerdeeg zoveel mogelijk met het losgeklopte ei en water. Zet de muffinvorm in de oven en laat de bakjes ongeveer 20 tot 25 bakken totdat ze mooi goudbruin geworden zijn. Zo simpel is het. Leuk als toetje bij een etentje, voor bij de koffie, of als er wat overgebleven zijn, kun je ze eten als ontbijt. Bestrooi ze desgewenst met poedersuiker en een beetje cacao.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes