Ik wilde weer eens een visgerecht maken. Maar ja, daar zijn ze bij ons niet echt dol op. Pangasius filet, dat wil nog net omdat er niet zo’n overheersende vissmaak aan zit. Vroeger kon ik nog zeggen dat het kip was, maar daar trappen ze nu niet meer in. Onze jongste is ook niet zo’n rijstliefhebber, maar voor risotto maakt hij een uitzondering. Dus ik heb me uitgeleefd op een anders dan andere risotto. Met vis en currykruiden. Ik heb hiervoor de kruiden van Jonnie Boer gebruikt. Het gele blikje: curry Madras, het groene blikje: Thai green curry en het roze blikje: Thai red curry. Maar heb je die niet gebruik dan gewoon flink wat gewone kerriepoeder. Dat werkt ook prima. En omdat ik de roerbakrisotto heb gebruikt van Lassie was dit gerecht ook nog eens in no time klaar. Je kunt natuurlijk ook gewone rijst gebruiken. Wat je maar lekker vindt.
Benodigdheden
Werkwijze
Snijd de vis aan blokjes en kruid het met een beetje olijfolie en de curry’s. Laat het even staan en snijd dan de groenten aan stukjes. Laat een scheutje olijfolie warm worden in een hapjespan of wok en bak hierin de vis bijna gaar. Gooi de ui, paprika en knoflook erbij. Voeg dan de rijst toe en schep deze even goed door het vis/groentemengsel. Schenk dan de bouillon erbij en laat de rijst in 4 minuten gaar koken. Voeg de doormidden gesneden Sugar snaps eraan toe en een handjevol cashewnoten. Snijd de bosuitjes aan ringetjes en voeg deze op het laatst toe zodat ze nog een beetje een bite hebben. Een snelle heerlijke curry risotto met vis. Natuurlijk kun je ook een andere vissoort gebruiken of kip. Het gerecht viel hier goed in de smaak. Aan tafel kun je er nog seroendeng bij serveren. Dit is een mengsel van pinda’s en geraspte en geroosterde kokos. Verkrijgbaar in potjes in de supermarkt bij de Aziatische afdeling.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes