Na een periode van hard werken in ons buurhuis, dat een vakantie woning gaat worden, is het klaar. Ook zit er een splinternieuwe keuken in. Heel erg handig want nu gaat bij ons de verbouwing beginnen van ons eigen huis. Momenteel zit ik zonder keuken. Maar de komende maanden komt hier verandering in. Maar niet getreurd, we kunnen gelukkig heel goed toeven in ons vakantiehuis. Hier heb ik gisteren de eerste maaltijd klaargemaakt. Ik kreeg direct inspiratie voor een nieuw recept. Ik had nog couscous, broccoli en wortel en besloot hier iets lekkers van te maken. Ik heb mijn versie met spekreepjes gemaakt, maar gebruik gerust ham, kip of omelet reepjes. Wat je wil.
Benodigdheden
Werkwijze
Snijd de groenten. Bak het spek uit en bak in dit vet de alle groenten. Vind je het te droog, schenk er dan gerust wat olijfolie bij. Voeg een bouillonblokje toe met een scheutje water en roer dit goed door. Kook ondertussen het water voor de couscous waaraan je ook een bouillonblokje toevoegt. Bereid het daarna verder volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Elk merk is anders. Voeg balsamico azijn toe aan het groente/spekmengsel en laat het verdampen. Strooi er daarna tijm doorheen. Voeg naar smaak chilisaus en/of hot sauce toe. Schep de cremefraiche, of schenk de kookroom bij het mengsel. Daarna, naar smaak wat Parmezaanse kaas. De groente/speksaus is nu klaar. Maak de couscous verder af en dien het apart op. Superlekker en snel gerecht, dat zo klaar is.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes