Afgelopen vrijdag had ik mijn schoonmoeder “verhuisd” naar een revalidatiecentrum waar zij tot vandaag verblijft. Ik was pas om kwart voor 6 ‘s avonds thuis. Daarom wilde ik makkelijk eten maken. En om kwart over 6 zaten we al aan tafel. Ik moet bekennen dat ik de boontjes ‘s middags al had schoongemaakt. Dus die waren al klaar op het koken na. Het gerecht heb ik ter plekke bedacht. Ik wilde eerst een Italiaanse versie maken met balsamico-azijn en Italiaanse kruiden, maar omdat ik laatst heerlijke curry/kokoskruiden bij de Lidl had gekocht, besloot ik deze te gaan gebruiken. Al met al een heerlijk smakelijke schotel. Omdat ze couscous bij ons vrij droog vinden had ik een saus van cremefraiche gemaakt, maar je kunt ook kokosmelk gebruiken.
Benodigdheden
Werkwijze
Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Kook de sperzieboontjes 3 minuten. Bak de spekblokjes uit en fruit in dit overgebleven vet de ui, knoflook en paprika. Voeg de kruiden toe, peper, zout en chilisaus. Verkruimel een bouillonblokje boven het geheel en voeg een beetje warm water toe. Laat even koken. Voeg de cremefraiche of kokosmelk toe en de sperziebonen. Laat de saus ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de couscous toe en dien op. Snel, lekker en voedzaam.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes