Wanneer het weer buiten niet zo heel fraai is, vind ik het altijd heerlijk om in de keuken bezig te zijn met het uitproberen van allerlei gerechten. In Amerika heb ik laatst bij Yogurtland een heerlijke topping gehad van salty caramel crumbles. Oftewel licht gezouten, karamel stukjes. Dat was zo ongelofelijk lekker. Ik moet nog een keer achter dit recept zien te komen. Maar omdat ik toch wel iets met chocola en karamel wilde maken heb ik voor cupcakes gekozen. Maar er zijn vele andere sites waarop dit te vinden is. Voor het bakken heb ik altijd wel een recept nodig, want ik ben niet zo’n bakwonder van huis uit. De karamelsaus heb ik ook zelfgemaakt. Het resultaat was een heerlijke cup cake vol met chocola, slagroom, karamel en een ietsepietsie zout. Dat maakt het helemaal af. Natuurlijk niet iets om dagelijks te eten, maar af en toe is niet erg.
Benodigdheden voor de cupcakes (12 stuks)
Werkwijze
Voor de topping:
Gebruik kant en klare opgeklopte slagroom of klop een pakje ongeklopte slagroom goed op en voeg er 60 gram poedersuiker aan toe.
Benodigdheden voor zelfgemaakte karamelsaus
Werkwijze
Om de cupcakes te versieren spuit je wat slagroom erbovenop, sprenkel er wat karamelsaus overheen en je voegt een ietsepietsie zout toe. Niet teveel, maar echt een heel klein beetje voor een geweldige lekkere smaak.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes