Dit is een variatie op de ouderwetse andijviestamppot. Ik had bulgur (soort graan) gekocht en de andijvie was in de aanbieding. Waarom zou ik dan de aardappels niet kunnen vervangen door bulgur? Zo gezegd, zo gedaan. Het resultaat is een geweldige lekkere “stamppot” zonder aardappels maar met gezonde granen. Zelfs de spekjes ontbreken niet. Staat binnen een half uur op tafel.
Benodigdheden
Werkwijze
Kook de bulgur. Hoeft alleen maar te wellen in kokend water. Bak het spek uit en fruit in het vet de ui en knoflook. Voeg de Worcestershire sauce of maggi toe en de oregano. Snij ondertussen de andijvie heel fijn. Natuurlijk van te voren even goed wassen. Voeg de kookroom of cremefraiche toe en Parmezaanse kaas. Roer de bulgur door dit mengsel en schep de andijvie er doorheen. Kruiden naar wens met zout en peper.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes
Karin
Op: 4 April 2016 ·
Hoi Renate,
Dank je wel voor je reactie! Ik ga het binnenkort ook weer eens maken. Ook leuk jouw variatie!
Groetjes Karin.