Deze brownies zijn zo onweerstaanbaar lekker. Je moet ze zeker niet te vaak maken, maar af en toe kan geen kwaad. Voor een feestje of verjaardag zijn ze helemaal geschikt. En het is ook nog eens snel te doen. Wil je meer maken, dan verdubbel je de hoeveelheden.
Benodigdheden (voor 4 personen)
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakblik in. Ik heb zo’n vierkante vorm van 18 bij 18 cm en een paar centimeter hoog. Doe iets plantaardige olie in het bakblikje en leg er een velletje bakpapier in dat iets groter is dan de vorm. Door de olie blijft het netjes zitten en kun je het straks zo uit de vorm halen. In een kom doe je de bloem en het zout. Vervolgens smelt je de helft van de chocola en boter in een pannetje of in de magnetron. Meng daarna de suiker erdoor. Vervolgens laat je het iets afkoelen, voordat je de eieren aan dit mengsel toevoegt. Anders krijg je roerei en dat wil je echt niet. Voeg de eieren toe aan het licht afgekoelde chocomengsel en klop het geheel goed op. Voeg de bloem, zout, de overgebleven chocoladestukjes en de helft van de marshmallows toe, roer het even door en schep het beslag in de vorm. Bak dit 25 minuten in de voorverwarmde oven. Daarna haal je het bakblik uit de oven en de strooi je de rest van de marshmallows en gehakte nootjes (chocopinda’s) eroverheen. Zet nog weer een minuut of 3 á 4 terug in de oven. Of totdat de marshmallows een beetje gepoft zijn. Hou het in ieder geval even goed in de gaten. Vervolgens haal je het uit de oven. Je pakt het bakpapier vast en je legt je grote brownie op een rooster om volledig af te koelen. Daarna kun je het aan blokjes snijden. Succes gegarandeerd.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes