Liedeke zag laatst een recept van broccoli burgers op Foodgloss van Beautygloss, maar er zijn meerdere sites die deze versie gebruiken. Het leek haar wel wat om te maken. Ik ben altijd blij wanneer Liedeke zoiets zegt, want ze houdt eigenlijk niet van koken. Heel erg gezond en heel erg lekker. Je kunt er ook voor kiezen om de bloem achterwege te laten en 2 eieren meer te gebruiken. Dan krijg je broccoli omeletjes. Met bloem zijn ze steviger van formaat. Echt als een burger dus. I.p.v. broccoli kun je ook geraspte courgette gebruiken. Dat heb ik ooit eens gedaan. Ook een aanrader.
Benodigdheden
Werkwijze
Snij de broccoli aan kleine stukjes, kook het gaar en laat iets afkoelen. Stamp het met een aardappelstamper fijn. In een kom klop je de eieren los en voeg je bloem, kaas, paprikapoeder of andere kruiden toe. Roer dit tot een glad beslag. Schep de knoflook, ui en fijngestampte broccoli er door heen. Verwarm een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Met een ijsschep of lepel maak je kleine rondjes van het beslag en smeer het uit in de vorm van een burger van ongeveer 1cm. dik. Hoeft niet perfect hoor. Laat eerst de onderkant bruin worden en schep het daarna om voor de andere kant. Liedeke had 10 kleine burgertjes gemaakt. Een heerlijke manier om groenten te bereiden. Ook kinderen zullen dit lekker vinden.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes