In Amerika is het boerenkool salade enorm populair. Ze noemen boerenkool daar: kale. Wij kennen het eigenlijk alleen van de stamppot. Maar je kunt er zoveel meer mee maken. Ik heb al een keer een salade hiermee gemaakt, maar ik heb nu een andere versie. Het resultaat is heerlijk. Echt een aanrader om te maken.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm in een koekenpan een scheutje plantaardige olie. Roerbak hierin de hele zak boerenkool. Het lijkt heel veel, maar het slinkt snel. Voeg hieraan wat gerookte paprikapoeder toe. Heb je geen gerookt paprikapoeder, dan zou je ook een stukje chorizoworst kunnen toevoegen. Je kunt dit voor die tijd uitbakken, of naderhand in kleine blokjes kunnen toevoegen. Laat de geroerbakte boerenkool afkoelen. Voeg er de azijn, de pepertjespaprika, bieslook en appel aan toe. Roer dit goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste een handjevol pecannoten toe. Je kunt ze ook nog even roosteren voor die tijd. Heb ik niet gedaan, maar dit zit ik nu net te bedenken. 🙂 Dat ga ik een volgende keer proberen. Evenals die chorizoworst.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes