Laatst had ik weer eens bloemkool gekocht. Ook had ik nog een blik gekookte ham in huis, maar je kunt ook feta gebruiken. De bloemkool had ik aan hele kleine roosjes gesneden. Ook had ik er paprika en gekookt ei doorheen gedaan. Het was heerlijk. Ook zeer kindvriendelijk.
Benodigdheden
Werkwijze
Maak de bloemkool schoon. Snij aan roosjes. Kook ze ongeveer 8 minuten. Even af laten koelen en aan nog iets kleinere roosjes snijden. Bak de ui, paprika, knoflook en hamblokjes. Kook ondertussen de eieren in 10 á 11 minuten hard. Eerst water koken met wat zout en dan de eieren erin doen. Roer de kleine bloemkoolroosjes door het groentemengsel. Voeg een klein scheutje balsamico azijn toe, peper en zout naar smaak en de kruiden naar keuze. Giet de eieren af en laat ze “schrikken” in koud water. Pel ze en snijd ze aan kleine stukjes. Schep ze door het bloemkoolmengsel. Voeg eventueel wat chilisaus of tabasco toe. Eet smakelijk.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes