De laatste tijd heb ik het bladerdeeg her-ontdekt. Ik had een tijdje geleden leuke vormpjes gekocht bij de Albert Heijn. Kleine quichevormpjes en brioche vormpjes. De brioche vormpjes lenen zich uitermate goed voor het maken van bladerdeegbakjes. Maar je kunt natuurlijk ook vuurvaste schaaltjes of glazen hiervoor gebruiken En zo simpel. Een vormpje invetten en een plakje bladerdeeg erin drukken en afbakken in de oven. Afgekoeld kun je ze vullen met allerlei lekkers. Ik zal hieronder beschrijven wat ik gedaan heb.
Benodigdheden
Werkwijze
Oven voorverwarmen op 200 graden. Bladerdeegplakjes een beetje laten ontdooien. Vormpjes invetten met plantaardige olie. Geen olijfolie want dit heeft een te uitgesproken smaak wat niet lekker is voor zoete gerechten. Vormpjes bekleden met een plakje bladerdeeg. Strooi er een beetje suiker in en prik gaatjes in het deeg, zodat de lucht kan ontsnappen. Ongeveer 20 tot 25 minuten afbakken in de oven. Daarna de bladerdeegbakjes uit de vormpjes halen en laten afkoelen. Half bakje kwark mengen met een half blikje gecondenseerde melk. Je kunt natuurlijk ook alleen kwark gebruiken, maar ik had nog een restje gecondenseerde melk en heb dit hiervoor gebruikt. Vormpjes vullen met dit mengsel en er aardbeien en bosbessen overheen schikken, of ander fruit naar keuze. Garneren met wat ijs, slagroom en een verkruimeld kokosmacroontje. Zo lekker kan simpel zijn.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes