Aardperen…. Ik had ze weleens in de winkel zien liggen, maar nog nooit gehad. Vorige week besloot ik ze toch eens een keer te kopen. Maar wat zou ik er mee doen? Ik had ook nog een knolselderij. Ik besloot net als bij mijn favoriete aardappeltjes uit de oven, ze aan blokjes te snijden, marineren en te bakken in de oven. Later heb ik nog spek en cheddarkaas toegevoegd. Benieuwd geworden naar dit heerlijke recept? Hieronder volgt de uitleg. Iedereen vond het lekker. Al vonden de kinderen de aardperen wel lekkerder dan de knolselderij. Maar ik vond het een verrassende combi. Je kunt dit ook als een bijgerecht serveren.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor 200 graden. Hussel de blokjes aardperen en knolselderij in een grote kom en schenk er een scheut olijfolie overheen en kruidt het peper en zout. Leg een vel bakpapier op een bakblik en spreidt de aardperen en knolselderij hierop uit. Laat ze ongeveer 35 minuten in de oven mooi gaar worden. Bak spek uit in een koekenpan of voeg de spekreepjes de laatste 10 minuten bij de aardperen en knolselderij. Doe dit mengsel over in een ovenschaal en rasp er wat kaas overheen en zet het nog zo’n 5 minuten terug in de oven, totdat de kaas is gesmolten. Heerlijk, simpel en verrassend van smaak.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes